fbpx

Kirjoittajan horoskooppi: Millainen kirjoittaja olet tähtimerkkisi mukaan?

Säkenöivän kekseliäs sananikkari vai intohimoinen pilkunviilaaja viimeistä piirtoa myöten? Horoskooppimerkkisi voi paljastaa, millaisia vahvuuksia tai heikkouksia sinulla on kirjoittajana ja millainen tekstityö tai tekstilaji voisi sopia sinulle erityisen hyvin. Entä ketkä kuuluisat kirjoittajat ovat kanssasi samaa tähtimerkkiä?

Vesimies (20. tammikuuta - 18. helmikuuta) ♒🌊

Vesimies, olet ehkä vähän kummallinen mutta varsin kiehtovalla tavalla! Humaanina visionäärinä pääsi pursuilee uusia ja toisinaan toinen toistaan omaperäisempiä ideoita. Kirjoittajana et kuvia kumartele etkä pelkää ravistella perinteisiä ajattelutapoja. Tartut hanakasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja haluat, että teksteilläsi on jokin merkitys. 

Olet innovatiivinen ja luova, ja nautit kirjoittamisesta mitä erilaisimmissa ympäristöissä, ihmisiä samalla tarkkaillen. Kaikenlaiset kaavat ja muotit saavat sinut kavahtamaan, sillä sinusta kaikkien kukkien pitää ehdottomasti antaa kukkia. 🌸

Joskus pirskahtelevuutesi menee vähän yli ja sisältö on jopa liian eksentristä. Silloin tekstiesi syvällistä merkitystä ei ymmärrä kukaan – et sinä itsekään. Liiallinen idealismi voi myös johtaa hienoiseen haihatteluun ja siihen, että sinun voi olla teksteissäsi haastavaa pysytellä maan pinnalla.

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Mielipidekirjoitukset, palopuheet, dystooppiset romaanit, yhteiskuntakritiikki, kokeelliset runoelmat.

Kuuluisia vesimiehiä: Jari Tervo, Jörn Donner, Toni Morrison, Charles Dickens

Kalat (19. helmikuuta - 20. maaliskuuta) ♓🐠

Omissa maailmoissasi viihtyvänä kaunosieluna rakastat kulttuuria ja kirjallisuutta – ja ehkä haaveilet myös oman romaanin kirjoittamisesta. Toistaiseksi käsikirjoitus on vain jäänyt muhimaan mielesi pöytälaatikoihin, sillä sinua vaivaa pienoinen huijarisyndrooma: olet luultavasti kirjoittanut elämässäsi vaikka minkälaisia tekstejä – ehkä väitöskirjankin! – mutta siitä huolimatta uskot vakaasti, että saavutuksesi ovat pelkkiä onnenkantamoisia tai hyvän ajoituksen ansiota. 

Herkkänä haaveilijana humpsahdat joskus aivan omiin kuvitteellisiin sfääreihisi, etkä aina tiedä itsekään, mikä on totta ja mikä ei. Aistillisen kuvailevat ilmauksesi voivatkin herättää ihastuksen lisäksi ihmetystä, etkä välttämättä saa aina vertauskuvallisia viestejäsi perille.

Olet joka tapauksessa varsin tunnollinen tekstintekijä ja käytät värikästä kieltä. Ota siis rohkeasti pöytälaatikostasi tekstit esiin ja anna lopullisesti kenkää epävarmuuksille! 👢

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Sadut, runot, taiteellinen proosa, filosofiset ja henkiset tekstit, käsinkirjoitetut rakkauskirjeet, joihin on tupsautettu ripaus parfyymiä.

Kuuluisia kaloja: Leena Lehtolainen, Gabriel García Márquez, Anaïs Nin

ILMAINEN MALLIPOHJA

Tilaa CopyCampuksen uutiskirje

...ja saat lahjaksi myyntitekstin mallipohjan, jolla kirjoitat myyvää tekstiä ennätysajassa

Tilaamalla uutis­kirjeen annat CopyCampukselle luvan lähettää sinulle sähköposteja ja markkinointiviestejä. Voit perua luvan koska tahansa. Tietojasi käsitellään tieto­suoja­selosteen mukaisesti.

Oinas (21. maaliskuuta - 19. huhtikuuta) ♈🐏

Innostut helposti uusista asioista – ja se näkyy myös tavassasi kirjoittaa. Et pelkää tarttua haasteisiin tai vaikeisiinkaan aiheisiin. Vauhdikas tyylisi voi välillä olla hieman hiomaton, mutta se on osa viehätystäsi (muista silti tarkistaa ne tärkeät työmeilit ennen kuin painat sendiä). 

Sinua saattaa tosin alkaa kyllästyttää kesken kaiken ja kärsimättömyytesi saa sinut herkästi hyppelehtimään projektista toiseen. Sopiva annos patistelua voi siis olla tarpeen, jotta saat projektit ajallaan maaliin. Kiihkeähkön luonteenlaatusi vuoksi olet vähän herkkänahkainen kritiikille, mutta toisaalta juuri sen ansiosta teksteistäsi välittyy suuri tunteenpalo.

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Kantaa ottavat mainoskampanjat, kolumnit, ravintolakriitikko.

Kuuluisia oinaita: Märta Tikkanen, Pirkko Saisio, Maya Angelou, Charlotte Brontë, William Wordsworth

Härkä (20. huhtikuuta - 20. toukokuuta) ♉🐂

Sinulle on tärkeää, että teksteissä yksityiskohdat ovat kohdillaan ja teetkin viimeisen päälle huolellista jälkeä. Kärsivällinen puurtaminen on vahvuutesi, etkä anna helposti periksi. Joskus harkittu työskentelytahti voi turhauttaa muita, mutta sinusta perusteellisuus on pelkästään hyve. 

Sinua voi olla vaikea saada muuttamaan mieltä, etkä ole järin innoissasi uusien juttujen tai ideoiden kokeilemisesta. Liian suorasukkaisesta kritiikistä saatat hetkeksi suutahtaa, ja silloin muutoin niin hillitty olemuksesi voi rakoilla. 😤 Tiimikaverina sinua kuitenkin arvostetaan suuresti, sillä olet suorastaan legendaarisen luotettava: toimitat luvatut työt vaikka suu- ja sorkkataudissa.

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Kirjojen tai tv-sarjojen käännökset, isot ja pitkän aikavälin projektit, kuten romaanit ja laajat artikkelit.

Kuuluisia härkiä: Laura Lindstedt, William Shakespeare, Arto Paasilinna

Kaksoset (21. toukokuuta - 20. kesäkuuta) ♊👬

Kykysi solahtaa rohkeasti moniin eri rooleihin tekee sinusta erinomaisen kirjoittajan ja mainion tarinankertojan. Tarvittaessa osaat olla äärettömän asiallinen – jopa kuivakka – mutta ystäväpiireissä sinut tunnetaan humoristisena sutkauttelijana. Vaihtelet vaivattomasti tyylilajista toiseen ja osaat ilmaista monimutkaisia ajatuksia selkeästi. 

Joskus hauskuutusvimmasi lipsahtaa liioittelun puolelle, ja saatat tulla lupailleeksi liikoja. Luontainen "säästäväisyytesi" voi näkyä nuukailuna myös tekstiesi suhteen, sillä et hevin haluaisi luovuttaa niitä kenellekään.

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji:  Dramaturgia, blogitekstit, tai kolumnit, joissa käsitellään aiheita laidasta laitaan, harkitun hauskat Facebook-postaukset.

Kuuluisia kaksosia: Laila Hietasaari, Juha Itkonen, Salla Simukka, Walt Whitman, Arthur Conan Doyle

Rapu (21. kesäkuuta - 22. heinäkuuta) ♋🦀

Voi rapu, sinulla jos kellä on pää ja sydän täynnä tarinoita! Tunnet suurta empaattisuutta lukijaa kohtaan, ja joskus hoivaviettisi menee totta puhuen vähän överiksi: mietit liikaakin sitä, miltä lukijasta nyt tuntuu ja tulikohan nyt puhuttua vähän sivu suun. 

Myös kirjoittamisessa esteettisyys on tärkeää sinulle: muistikirjasi pitää olla juuri oikean näköinen, kokoinen ja kaikin puolin sinua miellyttävä. Muuten mistään ei tule mitään!

Sinulla on taipumusta ylenpalttiseen maalailuun, hivenen romantisointiin ja myös mielialanvaihteluihin, jotka näkyvät epävarmuutena tekstin tuottamisessa ja pahimmillaan hyydyttävät sen tyystin. Toki herkkyytesi ja tunteikkaasti kirjoittaminen ovat myös vahvuus, jolla saat luotua yhteyden lukijoihisi. 

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji:  Muistiinpanot, self-help-oppaat, kotikylän perinneyhdistyksen historiikki, vuosikertaviinien vivahteikkaat kuvaustekstit. 

Kuuluisia rapuja: Riikka Pulkkinen, Johanna Sinisalo, Ulla-Lena Lundberg, Eino Leino, Ernest Hemingway, Franz Kafka

Leijona (23. heinäkuuta - 22. elokuuta) ♌🦁

Parrasvaloissa paistattelu on sinulle luontainen olotila. Olet paitsi itsevarma, myös voitonvarma, sillä egosi on amigosi. Sinun tekstisi eivät todellakaan jää pöytälaatikkoon pölyttymään, vaan on sanomattakin selvää, että esikoisteoksesi on varma Finlandia-voittaja. 

Haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen lukijoihisi, ja tekstisi ovat tietenkin täynnä dramaattisia juonenkäänteitä. Luontainen johtajuutesi tekee sinusta erinomaisen mielipidekirjoittajan ja armoitetun tarinaniskijän. 

Et hirveästi perusta siitä, jos joku kehtaa tulla arvostelemaan tekstejäsi. Mutta koska olet myös antelias luonne, annat heidän ymmärtää, että heidän sanomisillaan on muka jotain merkitystä, vaikka itse tiedätkin tietenkin parhaiten. 

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Juhlapuheet, megaluokan elokuvakäsikirjoitukset, brändimainokset, näytelmät, tiiliskiviromaanit.

Kuuluisia leijonia: Tove Jansson, Kjell Westö, William Golding, Astrid Lindgren, Kaari Utrio

Kirjoittajan horoskooppi: Millainen kirjoittaja olet tähtimerkkisi mukaan? Lue lisää CopyCampuksen blogista! #copycampus #kirjoittajanhoroskooppi

Julkaise

Neitsyt (23. elokuuta - 22. syyskuuta) ♍🌟

Kirjoittajana olet analyyttinen, älykäs ja pikkutarkka, jopa raivostuttavuuksiin asti. Huomaat heti, jos jokin asia ei ole kohdallaan, ja muistat kyllä mainita sen. Sinä olet niitä ihmisiä, jotka korjaavat vessakirjoituksia punakynällä. 

Olet äärimmäisen tarkka siitä, että kaikki on tehty oikein, eikä se tietenkään ole aina ihan terveellistä. Sinulle typo lähettämässäsi sähköpostissa on megaluokan moka, jonka vuoksi päiväsi ovat pilalla vähintään viikoksi eteenpäin.

Täydellisyyden tavoittelusi voi johtaa sekä sinun että muiden turhautumiseen ja hidastaa tekstin etenemistä. Mutta on siitä hyötyäkin: sinulle loogisten kokonaisuuksien järjestelmällinen hahmottaminen onnistuu luonnostaan helposti, mikä tekee sinusta kaikkien ei-niin-järjestelmällisten henkilöiden sankarin (vaikka he eivät sitä heti myöntäisikään). Rakastatkin intohimoisesti Exceliä ja taulukoiden pyörittelyä.

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji:  Tekninen dokumentointi, käyttöoppaat, tiedeviestintä, litterointi, kirjanpitäjä, kustannustoimittaja.

Kuuluisia neitsyitä: Sirpa Kähkönen, Mika Waltari, Leo Tolstoi, J.K. Rowling, Stephen King

Vaaka (23. syyskuuta - 22. lokakuuta) ♎⚖️

Puntaroit huolella, mitä kirjoitat ja kenelle, ja diplomaattisia sanankäänteitäsi arvostetaan. Osaat ottaa huomioon monet eri näkökulmat ja mielipiteet. Kun kirjoitat luovia tekstejä, kaikissa hahmoissasi on takuulla sopivasti sekä hurmaavia että hankalahkoja luonteenpiirteitä. Varmistat, että kaikki saavat tasapuolisesti näkyvyyttä eikä ketään syrjitä, oli kyse sitten päähenkilöstä tai päähenkilön asunnon muhkeasta lepotuolista.

Tämä voi tietysti olla huonokin juttu: halusi herättää mielihyvää kaikissa lukijoissa voi saada sinut sellaiseen umpisolmuun, ettei pahemmasta väliä. Silloin et osaa päättää, miten edetä tekstisi kanssa.

Et myöskään tykkää muutoksista, ja siksi Wordin “Jäljitä muutokset” -työkalu on sinulle kauhistus. Se merkintöjen järjetön sekamelska horjuttaa harmoniaa rakastavaa mielenlaatuasi ja aiheuttaa ahdistusta. Mutta koska et halua keikuttaa venettä, menet virran – ja Wordin – mukana. 

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Runot, elämäntaito-oppaat, kulttuurikatsaukset, romanttiset novellit, taatusti tasapuoliset työvuorolistat.

Kuuluisia vaakoja: Miikka Nousiainen, Tommy Hellsten, F. Scott Fitzgerald

Skorpioni (23. lokakuuta - 21. marraskuuta) ♏🦂

Skorpioni, senkin tuhmeliini. Olet mustasukkainen omista teksteistäsi, etkä halua että kukaan koskee niihin. Se voi hieman hankaloittaa yhteistyötä muiden kanssa. 

Mutta se on ymmärrettävää, koska kirjoittaminen on intohimosi. Paneudut kirjoitusprojekteihin sellaisella intensiteetillä, että oksat pois. Pystyt luomaan tekstejä, jotka herättävät voimakkaita tunteita lukijassa, etkä pelkää sukeltaa ihmismielen pimeimpiin syvyyksiin ja kamppailuun sisäisten demonien kanssa. Ehkä joskus vähän vähempikin määrä synkistelyä voisi tuoda kivaa vaihtelua?

Olet erityisen hyvä pitämään lukijan otteessasi aina viimeiseen sivuun asti, ja rakastat henkeäsalpaavia cliffhangereitä ja dramaattisia juonenkäänteitä. Joskus tosin uppoat niin syvälle kimurantteihin juonikuvioihin, ettei kukaan tarkalleen ottaen tiedä, mistä on kyse – itsesi mukaan lukien.

Esimerkki tekstilajista: Tutkiva journalismi, salaliittoteoriat, ristikoiden laatimiset, dekkarit & trillerit, fantasia, eroottiset novellit.

Kuuluisia skorpioneja: Kalle Päätalo, Margaret Atwood, Voltaire, Sylvia Plath, Neil Gaiman

Jousimies (22. marraskuuta - 21. joulukuuta) ♐🏹

Olet energinen ja elämäniloinen sananiekka, joka koukuttaa lukijansa värikkäälhvyänenlä ja mukaansatempaavalla tyylillään. Tarinankertojana olet aivan omaa luokkaasi – ja joskus tarinoihin saattaa lipsahtaa aika roimastikin lapin lisää vaikka et olisi käynyt Lapissa päinkään. Sinulle enemmän on enemmän, olipa kyseessä työmeili, kouluessee tai ulkomaanreissulta lähetetty postikortti, jonka palstatilan käytät viimeistä milliä myöten.

Panostat yksityiskohtiin, joilla elävöität tekstiäsi. Niiden myötä jutut voivat lähteä helposti rönsyilemään, jolloin punainen lanka saattaa kadota matkan varrella. Sanot, mitä ajattelet, ja olet innokas oppija ja opettaja. Joskus suorapuheisuutesi saattaa tosin saada allergisia reaktiota ja närästystä aikaan. Olisiko aika tarkistaa suodatin?

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Ohjeet, matkabloggaus, elämäkerrat, humoristiset kolumnit, postikortit.

Kuuluisia jousimiehiä: Ilkka Remes, Tommy Tabermann, Mark Twain, Jane Austen, Väinö Linna

Kauris (22. joulukuuta - 19. tammikuuta) ♑🐐

Faktojen analysointi kiehtoo sinua, ja järjestelmällisen luonteesi ansiosta olet elementissäsi varsinkin perusteellista taustatutkimusta vaativien tekstien työstämisessä. Voit saada suurta tyydytystä esimerkiksi liiketoimintastrategioiden tai teknisten raporttien laatimisesta.

Organisointikykysi ja määrätietoisuutesi ovat muutenkin vailla vertaa: sinä olet syntynyt pomodoro-ajastin päässäsi. 🍅 Oletkin ehdottoman luotettava tekstintekijä ja toimitat työt taatusti ajallaan. 

Olet ehkä aavistuksen kaavoihin kangistunut, eikä ehkä ihme, että rakastat mallipohjien käyttöä. Joskus ehkä vähän liikaakin, sillä sinusta sääntöjä pitää noudattaa eikä soveltaa, hyvänen aika! Siksi et koekaan oloasi yhtään kotoisaksi luovien tekstien kanssa, ja teksteistäsi voi syntyä aavistuksen tosikkomainen vaikutelma. 

Mutta pakko myöntää, että kurinalaisuutesi on ihailtavaa: Kun päätät kirjoittaa vaikkapa 10 sivua päivässä, sinä myös kirjoitat ne 10 sivua päivässä. 

Sinulle sopiva tekstityö tai -laji: Prosessikuvaukset, sijoitusoppaat, liiketoimintaraportit, tekniset tuotekuvaukset, kielitieteelliset artikkelit, historialliset romaanit.

Kuuluisia kauriita: Sofi Oksanen, Kari Hotakainen, J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe

ILMAINEN MALLIPOHJA

Tilaa CopyCampuksen uutiskirje

...ja saat lahjaksi myyntitekstin mallipohjan, jolla kirjoitat myyvää tekstiä ennätysajassa

Tilaamalla uutis­kirjeen annat CopyCampukselle luvan lähettää sinulle sähköposteja ja markkinointiviestejä. Voit perua luvan koska tahansa. Tietojasi käsitellään tieto­suoja­selosteen mukaisesti.

Yhteenveto: Kirjoittajan horoskooppi: Millainen kirjoittaja olet tähtimerkkisi mukaan?

Horoskooppimerkkisi voi kertoa sinulle paljonkin siitä, millainen kirjoittaja olet. Se voi myös avata aivan uusia näkökulmia siihen, miten ilmaiset itseäsi sanoin. Olipa tähtimerkkisi mikä tahansa, se on vain yksi osa persoonallisuuttasi eikä sitä kannata tuijottaa ainakaan liian orjallisesti. 

Kokeile kirjoittaa eri tyyleillä, sillä se on paras tapa löytää oma äänesi. Lue myös paljon ja ammenna inspiraatiota ja vaikutteita muiden kirjoittajien teksteistä. Ole kärsivällinen äläkä luovuta, vaikka joskus kirjoittaminen väistämättä tökkiikin. Se on taito, joka kehittyy ajan ja etenkin toiston myötä. 

Toivottavasti tämä horoskooppikatsaus antoi sinulle inspiraatiota ja uusia ideoita kirjoittamiseen  – ja ehkä myös kannustusta kiinnittää huomiota osa-aluesiin, jotka kaipaavat vielä jonkin verran työstämistä.

Millainen kirjoittaja sinä olet?  Tunnistatko itsesi näiden kuvausten pohjalta? Kommentoi alla! 😊✨


Tule sinäkin mukaan CopyCampuksen mahtavaan jengiin!

Liity CopyCampuksen uutiskirjeen tilaajaksi ja saat tuoreeltaan tietoa CopyCampuksen viimeisimmistä tuulahduksista, parhaista jutuista ja uunituoreista koulutuksista! 

Pääset mukaan täällä:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *