fbpx

”Future pacing” – Klassinen tekniikka, joka toimii yhä kuin häkä

Copywriting-tekniikka, jolla opit maalailemaan positiviisia mielikuvia tulevasta.

"Future pacing" on psykologiasta ja neurolingvistiikasta tuttu termi, mutta tiedätkö, miten se liittyy copywritingiin? Ja miksi tämä klassinen myyntitekniikka uppoaa edelleen kohdeyleisöönsä kuin veitsi voihin? Ota talteen 4 vinkkiä, miten sovellat tekniikkaa omiin teksteihisi!

Oletko remppaohjelmien ystävä?

Itse tykkään niistä kovasti, enkä vähiten siksi, että asun perheen kanssa iäkkäässä mutta kodikkaassa talossa. Meillä on tehty yhtä sun toista remonttia, ja niitä on varmasti tulossa vielä jonkin verran lisääkin. 👷‍♀️

Muutenkin kaikenlaiset ennen ja jälkeen -muuttumisleikit ovat minusta hurjan kiehtovia, olipa kyse ihmisistä, elämäntaparemonteista, taloista, tai Fifi-puudelin uudesta trimmauksesta 🐩 On mahtavaa nähdä muuttumisleikin kohde osaavien ammattilaisten hyppysissä. 

Mutta copywriterin näkökulmasta näissä remonttiohjelmissa on etenkin yksi kiehtova piirre:

Se, miten niissä usein hyödynnetään erästä klassista mutta edelleen todella tehokasta myyntitekniikkaa, jonka nimeen myyvän kirjoittamisen ammattilaiset yhä vannovat.

Tässä artikkelissa kerron...

  • Miksi myyvästä kirjoittamisesta kiinnostuneiden kannattaa katsoa remontti- ja lifestyleohjelmia
  • Mikä tuo tekniikka on ja mitä termi "future pacing" tarkoittaa
  • 4 helppoa kirjoitusharjoitusta, joiden avulla voit harjoitella tekniikkaa itse 

Ensin kuitenkin vähän taustaa.

Tilaa CopyCampuksen 

uutiskirje

...ja saat lahjaksi myyntitekstin mallipohjan, jolla kirjoitat myyvää tekstiä ennätysajassa!

Remonttiohjelmista omiin suosikkeihin kuuluu Remppa vai muutto -formaatti, varsinkin Vancouveriin sijoittuva versio, joka lienee koko konseptin suosituin spin-off maailmalla.

Jaksot noudattavat aina aika lailla samaa ja varmasti osin myös käsinkirjoitettua kaavaa, vaikka realitysarjasta onkin kyse (ja vaikka Vancouverissa asuntojen hulppeat hinnat eivät olekaan tästä maailmasta).

Yleensä asiakkaana on pariskunta, joista toinen haluaa jäädä nykyiseen kotiin, toinen muuttaa.

Sitten lyödään budjetti pöytään ja katsotaan, millä rahalla tehdään remppaa ja millä rahalla lähdetään etsimään uutta kotia, ja lopuksi pariskunta päättää, kumpi valitaan.

Juontajaparilla on selvä työnjako: Jillian Harris suunnittelee ja toteuttaa täysrempan, kun taas Todd Talbot kuljettelee pariskuntia tutustumassa uusiin kotiehdokkaisiin.

Remontti ja purkutyöt alkavat vauhdikkaasti, kunnes urakoitsija-Kennyllä on kamalan huonoja uutisia Jillianille. Usein jotain niinkin dramaattista kuin…

  • Katto vuotaa.
  • Talo on vinossa.
  • Kaikki putket pitää uusia.
  • Termiitit ovat nakertaneet koko talon pilalle.

Tässä vaiheessa Jillianin kulmat kurtistuvat somasti. Mitenkä nyt suu pannaan?

Omistajapariskunnalle on pakko kertoa, että rempparahaa tarvitaan vähintään 50 000 dollaria lisää tai sitten listalta pitää karsia yläkerran kylppäri tai kodinhoitohuone tai patio tai kellarin muuttaminen kotiteatteriksi.

Ennen mainoskatkoa Jillian jää vakavannäköisenä tuijottamaan kaukaisuuteen ja Kenny puistelemaan päätään.

Sillä välin Todd on esittelemässä omistajapariskunnalle vähintään miljoona dollaria maksavaa asuntoa, vauhdikkaasti eri kerrosten välillä harppoen.

Hän availee ovia toisensa perään ja pariskunta kipittää kiltisti perässä. Kiiltävän ultramodernista keittiöstä päästään avaraan olohuoneeseen, josta on silmiähivelevät näkyvät English Baylle.

Ja sitten Todd aloittaa myyntipuheensa…

Miettikää, millaisen vaikutuksen teette ystäviinne.
Mikä ihanteellinen paikka kestitä vieraita… järjestää grillijuhlat… katsoa lasten telmivän takapihalla…
Kuvitelkaa, miten illanhämyssä istutte täällä kahden, kun lapset ovat menneet nukkumaan, nautitte lasit Pinot Noiria, saatte hengittää sisään raikasta vuoristoilmaa…
Miltä tuntuisi joka aamu astua parvekkeelle juomaan aamukahvit ja ihastella tätä näkymää?
Tai lähettää lapset kouluun, joka on kivenheiton päässä, vain kotiovelta vilkuttamalla?
Ja ottaa moitteettomasti käyttäytyvät kultaiset noutajat mukaan ja kävellä satamaan…
…jossa hyppäätte valkoisena hohtavaan purjeveneeseenne…
…otatte suunnan kohti vastarantaa…
…tunnette suloisen lounatuulen kasvoillanne kun kiidätte aallonharjalla jälleen kohti tuttua leipomoa, jossa vastapaahdetun kahvin ja uunituoreen rinkelin tuoksu leijailee sieraimiinne…

No ok, tunnustan, esimerkit lipsahtivat osittain liioittelun puolelle! Eikä Todd ihan oikeasti sanonut kaikkea tuota, mutta sait varmaan juonenpäästä kiinni?

Mielenkiintoista Toddin esittelyissä on myyntipuheeseen ujutetut maalailut tulevasta, joilla halutaan saada asiakas näkemään itsensä jo käyttämässä tuotetta tai palvelua.

Samantyyppiset maalailut toistuvat monissa muissakin lifestyle-ohjelmissa, joissa etsitään lomakotia auringon alta tai vuokra-asuntoa Euroopasta, tai ylipäänsä matkailumainoksissa.

Mitä termi "future pacing" tarkoittaa copywritingissa? Miten voit hyödyntää sitä omissa markkinointimateriaaleissasi? Lue lisää CopyCampuksen blogista!

Twiittaa tämä

Mitä "future pacing" tarkoittaa?

Markkinoinnissa tätä tekniikkaa kutsutaan nimellä “future pacing”.

Se on eräänlaista mielikuvaharjoittelua, ja konsepti on alkujaan lähtöisin NLP:stä eli neurolingvistisestä ohjelmoinnista.

Vakiintunutta termiä ei suomeksi taida olla, mutta copywritingissa sillä tarkoitetaan siis kuviteltua lopputulemaa, joka myyntitekstillä pyritään luomaan.

Tarkoituksena on saada asiakas kuvittelemaan jo etukäteen, miltä tuotteen omistaminen tuntuisi ja mitä kaikkea hyvää tuotteen tai palvelun ostamisesta seuraisi.

Kyse ei siis ole yksinomaan hyötyjen kuvailusta, vaan siitä, millaisia tunteita käyttökokemus herättää.

Myyntitekstissä vilahtelee tällaisia ilmaisuja kuten…

Mitä jos...

Kuvittele, että sinulla on...

Miltä tuntuisi...

Ihan yhtä tehokas – ellei jopa tehokkaampi – keino on myös luoda päinvastainen tulevaisuudennäkymä, jossa kerrotaan mahdollisimman kouriintuntuvasti, miltä maailma näyttää ilman tuotettasi – eli kun asiakkaan kiperä ongelma jää ratkaisematta tai harras toive toteutumatta.

Copywritingissa termi "future pacing" viittaa kuviteltuun ja mahdollisimman myönteiseen lopputulemaan, joka myyntitekstillä pyritään luomaan. Tarkoituksena on saada asiakas kuvittelemaan itsensä käyttämässä tuotetta.

Kuvailtu lopputulema voi olla myös negatiivinen, kun halutaan korostaa sitä, miltä maailma näyttäisi ilman tuotettasi, jolloin asiakkaan ongelma jää ratkaisematta tai harras toive toteutumatta.

Miten voit hyödyntää future pacing -tekniikkaa markkinoinnissa?


Entä miten sinä voisit hyödyntää visualisointia ja kuviteltua lopputulemaa omissa markkinointimateriaaleissasi?

Millaisen paratiisin voisit maalata lukijan mieleen – lipsahtamatta kuitenkaan yltiöpäisen idyllisiin sanankäänteisiin?

Voit harjoitella tätä tekniikkaa tekemällä vaikka seuraavan kirjoitusharjoituksen:

1) Mieti ihanneasiakastasi. 

Mitä hän pelkää? Mitä hän eniten haluaa? Minkä ongelman tuotteesi voi ratkaista tai minkä toiveen täyttää? Tee lista ranskalaisin viiruin.

2) Kirjoita tekemäsi listan pohjalta tarina, jonka päähenkilönä ihanneasiakkaasi on. 

Puhuttele hänen syvimpiä tuntemuksiaan – suurimpia unelmia ja pahimpia huolenaiheita:

👉Auta lukijaa kuvittelemaan PARAS mahdollinen lopputulema: Miltä näyttää “paratiisi”? Miten upealta elämä voi tuotteesi ansiosta tuntua? Miten elämä muuttuu paremmaksi?

👉Auta lukijaa kuvittelemaan PAHIN mahdollinen skenaario: Miltä näyttää “kiirastuli”? Miten käy, jos lukija ei tee mitään? Mitä tapahtuu, jos tuote tai palvelu jää ostamatta?

3) Käytä aikamuotona preesensiä. 

Se toimii erinomaisena tehokeinona ja luo vaikutelman, että tilanne on kerrontahetkellä “päällä” ja lukija on siinä itse läsnä. Käytä vahvoja tunneverbejä ja adjektiiveja.

4) Lisää tuotos johonkin myyntitekstiisi. 

Esimerkiksi tuotekuvaukseen, myyntisivulle, asiakkaalle lähtevään sähköpostiin.

Kaipaatko apuja myyntitekniikoiden treenaamiseen?
 

Jos haluat, voit luovuttaa tuotoksesi myös Tekstimestarin tutkittavaksi! Katsotaan yhdessä, millaisia korjauksia tekstisi kaipaa – pientä pintasilausta vai perusteellisempaa remppaa 🧐🛠️

Lupaan, että tästä “ennen ja jälkeen” -muuttumisleikistä sinulle EI rapsahda 50 000 euron ylimääräistä laskua… 😅

Tutustu Tekstimestari-palveluun täällä >>

…ja rempataan tekstisi yhdessä kuntoon!

Tilaa CopyCampuksen 

uutiskirje

...ja saat lahjaksi myyntitekstin mallipohjan, jolla kirjoitat myyvää tekstiä ennätysajassa!

Joko olet mukana 4 askelta
myyvän tekstin mestariksi -kurssilla?


Opi rakentamaan vastustamattoman koukuttava myyntiteksti – yksi elementti kerrallaan.