fbpx

Näin syntyi CopyCampus

Miten CopyCampus sai alkunsa? Lue lisää tästä artikkelista.

No mutta hei!

Hauskaa että tulit.

Jos olet täällä, veikkaan, että haluat tietää vähän lisää minusta ja CopyCampuksesta ja ottaa selvää, kannattaako sinun tutustua minuun paremmin.

Mainiota! 

Tämä sivu on nimittäin juuri sitä varten.

Voit myös liittyä saman tien sähköpostilistalleni, jossa kerron sinulle kullanarvoisia vinkkejä myyvään kirjoittamiseen ja markkinointiin liittyen sekä muita viihdyttäviä ja paljastavia merkintöjä yrittäjän arjesta. 

Ja mikä parasta, havainnollistan lähes jokaisessa meilissä, miten viihdyttävää mutta myös puoleensavetävää myyntitekstiä itse asiassa kirjoitetaan – myymällä aika ajoin meileissäni jotain CopyCampuksen tuotetta tai palvelua. Kannattaa siis liittyä mukaan, ihan jo pelkän oppimiskokemuksen vuoksi!

Jos sinusta tuntuu, että tiedät jo ihan tarpeeksi copywritingista ja myyvän kirjoittamisen salaisuuksista etkä halua nähdä käytännössä, miten kirjoitan myyvää tekstiä sähköposteissa, voit lopettaa lukemisen tähän. Se on ihan ok.

Jos taas et ole ihan täysin tyytyväinen omiin copywriting-taitoihisi ja tiedostat, että niissä on oikeasti vielä vaikka mitä opittavaa, olet täsmälleen oikeassa paikassa, sillä minulla on sinulle tosi paljon tarjottavaa. 

Aloita tilaamalla tarinat sähköpostiisi tästä:

Mutta niin, jatka toki lukemista nytkin, sillä jos mielessäsi pyörii kysymys…

“Mitä SINÄ tarkalleen ottaen tiedät kirjoittamisesta ja copywritingista? Ja mitä sinä voit opettaa siitä MINULLE?”

…se on erinomainen kysymys.

Oikeastaan aika paljonkin.

Enkä pelkästään copywritingista vaan monenlaisesta muustakin kirjoittamisesta.

Ennen oman yrityksen perustamista ehdin olla 17 vuotta eri organisaatioiden ja yritysten palveluksessa. Noihin vuosiin mahtui akateemista kirjoittamista, teknistä dokumentointia, editointia, sisällöntuotantoa, ja myyvää kirjoittamista.

Tarkemmin sanottuna olen kirjoittanut väitöskirjan ja väitellyt tohtoriksi englantilaisesta filologiasta, tuottanut ohjesisältöjä Wall Street Journalin tekijöille ja johtanut dokumentointitiimiä siinä samalla, ja toiminut Nokialla English Editorina ja Senior Copywriterina sen vauhdikkaina mahtivuosina. 

Viimeisin palkkatyöni ennen päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymistä oli sykemittarijätti Polarin palveluksessa, jossa päätehtäväni copywriterina oli uudistaa brändin äänensävy ystävällisemmäksi ja inhimillisemmän kuuloiseksi ja kouluttaa koko organisaatio sitä käyttämään.

Kaiken kaikkiaan töistäni ja tekemisistäni tykättiin, mikä lämmitti sydäntä:

Ura oli siis oikein mukavasti nousujohteessa, kunnes vuonna 2017 myönsin itselleni, että jos ihan rehellisiä ollaan

halusin oikeasti jotain muuta elämältäni.

Iso päätös oli saanut kipinän ja alkanut kyteä ison elämänmuutoksen siivittämänä.

Kaksospoikiemme saapumisen myötä olin uskaltautunut tunnustelemaan ajatusta, että mitä jos sanoutuisinkin irti vakituisesta palkkatyöstä työnantajan palveluksessa ja kokeilisin omia siipiäni?

Mitä enemmän leikittelin ajatuksella, sitä enemmän se alkoi kiehtoa.

Halusin itse päättää, milloin teen töitä, millaisia töitä ja kenen kanssa – ja ennen kaikkea olla perheeni luona ja pojille läsnä niin paljon kuin vain ikinä mahdollista.

Oma yritys perustetaan! Ja 5 ISOA virhettä, jotka teen heti kättelyssä

Ja niin vuonna 2017 päätimme puolisoni Päivin kanssa ottaa rohkean askeleen ja perustaa ikioman yrityksemme nimeltä Tekstitoimisto NorthLing, joka on erikoistunut copywriting- ja käännöspalveluihin (yhtiömme globaali pääkonttori sijaitsee Oulussa). 

Monien mielestä se saattoi olla uhkarohkea – ellei suorastaan pähkähullu – veto. 

Sanoutua nyt irti hyvästä ja vakituisesta työpaikasta ja heittää hyvästit mukaville työkavereille, bonuksille, kiitoksille, etenemismahdollisuuksille uralla ja eläkeputkelle. Naisihminen! Ja vieläpä perheellinen ihminen! Pienten lasten äiti! Jolla on remontoitava rintamiestalo ja talolainaa ja puoliso samassa liemessä! Ja kaksi kissaakin!

"We come in peace!" Nukka & Tippi.

"We come in peace!" Nukka & Tippi.

Mutta silti. 

Vaikka jokaisessa työpaikassa oli ollut monet hyvät puolensa, en saanut pyristeltyä irti tunteesta, että olin jotenkin ansassa. 

Halusin rakentaa oman työni oman elämäni ympärille, en päinvastoin.

Mutta alku ei ollut alkuunkaan helppoa.

Taloudellinen tilanne oli kieltämättä haastava. Vaikka Päivillä oli paljon käännöstöitä ja asiakaskuntaa jo 10 vuoden ajalta toiminimiyrittäjänä, oli silti ihan eri asia löytää meille molemmille niin paljon töitä, että saisimme pidettyä oman talouden pyörät pyörimässä.

Se oli melkoista suu säkkiä myöten elämistä. Univelkaa – ja muutakin velkaa – kertyi vuosikausiksi eteenpäin.

Tein alkuvaiheessa monia virheitä, kuten esimerkiksi…

  • Aivan liikaa töitä aivan liian halvalla. En kehdannut pyytää osaamistani vastaavaa palkkiota, etten vain vaikuttaisi ahneelta. Se toimi myös eräänlaisena takaporttina: jos asiakas ei jostain syystä olisikaan tyytyväinen, he eivät ehkä alkaisi reklamoimaan niin mitättömien summien tähden.
  • Otin vastaan kaikki mahdolliset työt, joita tarjottiin. En uskaltanut oikeastaan kieltäytyä mistään siinä pelossa, että karkotan ne vähätkin potentiaaliset asiakkaat pois. Olin valmis kirjoittamaan mistä tahansa aiheesta, olipa kyse urheilusukkien ihmeellisestä maailmasta tai lannoitteista, kunhan olisi edes jotain. Romantisoitu visioni siitä, että saisin itse päättää millaisia töitä teen ja kenelle koki hienoisen kolauksen. Oliko tämä tosiaan sitä kaipaamaani vaihtelua ja monipuolisuutta, josta olin haaveillut? Jokin tässä haiskahti, kenties epätoivo. 
  • Suostuin toimeksiantoihin ilman kunnollista briiffiä. Tai ilman minkäänlaista briiffiä. Kirjoitin välillä liian pitkiä tekstejä, välillä liian lyhyitä. Asiakkaan ohjeistus pituudesta “ei liian pitkä mutta ei lyhytkään, sellainen sopiva” ei ollut ihan riittävä. Erehdyin kuvittelemaan, että jos en kysele yksityiskohtaisemmin ohjeiden perään, se antaa kuvan raudanlujasta ammattilaisesta, joka osaa kyllä lukea ajatukset ja loihtia tekstit ihan ilmankin. 
  • Luulin, että asiakas on oikeasti aina oikeassa. En muistanut edes ajatella, montako katselmointi- ja kommentointikierrosta hintaan sisältyy. Niin monta kuin on tarpeen! Annoin asiakkaan jatkaa vetkuttelua ja pilkunviilausta ja muutosehdotusten tekemistä loputtomiin niin, ettei kukaan enää tiennyt, milloin tulisi valmista ja mikä (ja missä) viimeisin hyväksytty versio on.
  • Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista suunnitelmallista lähestymistapaa kirjoittamiseen. Tämä oli ehkä suurin ongelma nimenomaan copywriting-töiden kanssa.  Tuntui siltä, että jokainen toimeksianto syntyi väkisin väännettynä ja olin loppupeleissä aivan nääntynyt, niin sekavaa ja epäjärjestelmällistä se oli.  

Se taas johti ikävään noidankehään: luvatut työt oli toimitettava, mutta niihin tuhrautui myös luvattoman paljon aikaa suhteessa sovittuun palkkioon, joka ei todellakaan korvannut työhön käytettyä aikaa. Kun se järkevä ja jäsennelty tapa lähteä työstämään toimeksiantoja puuttui, se tietysti tarkoitti, että niihin meni hirveän paljon aikaa. 

Tilanne oli nurinkurinen ja kuluttava.

Käännöstöitä siis kyllä riitti, mutta niitä piti tehdä todella paljon, jotta niillä tuli edes joten kuten toimeen. Ja sitten taas pienimuotoisiinkin copywriting-keikkoihin upposi puolestaan aivan liikaa aikaa, joten nekään eivät lyöneet leiville,  päinvastoin, ne löivät näpeille.

Ironista kyllä, tekemistä oli niin paljon, ettemme pystyneet irrottautumaan töistä ja pysähtymään edes hetkeksi miettimään jonkinlaista pelastautumissuunnitelmaa ja aktiivisesti pohtimaan, olisiko tälle suossa tarpomiselle oikeasti jotain mielekkäämpää vaihtoehtoa

En esimerkiksi ehtinyt panostaa asiakashankintaan yhtään, koska kaikki mahdollinen aika oli pakko käyttää tienaamiseen edes sen verran, että saisimme kaikki laskut joka kuukausi maksettua.

Kitkuttelua ja opiskelua

Paras asia noina tahmeina alkuaikoina oli se, että kaikesta huolimatta opiskelin entistä enemmän copywritingia ja markkinointia.

Ehkä mietit, miten sitten ehdin opiskella, jos en käännöstöiltä ehtinyt etsiä uusia asiakkaita? 

Ei se helppoa ollutkaan, mutta silti tietoinen valinta. Olihan se toki vähän riskaabelia taloudellisen tilanteen kannalta, mutta ajattelin opiskelua pidemmän tähtäimen investointina ja pääomana, joka on huomattavasti arvokkaampaa ja pidemmän päälle kannattavampaa kuin satunnaisista keikkatöistä saatava palkkio. 

Ehkä ihmettelet myös sitä, miksi ylipäänsä opiskella, kun minulla oli kuitenkin oli jo takana pitkä kokemus copywriterina?

Vaikka copywritingin lainalaisuudet ja periaatteet olivat minulle toki entuudestaan tuttuja (olinhan ollut yhteensä lähes 7 vuotta inhouse-copywriterina), en edelleenkään ajattele hetkeäkään, ettenkö voisi oppia alasta koko ajan jotain uutta. En varmasti ikinä ole niin “valmis”, etteikö jotain uutta opittavaa olisi.  Jos jotain olen matkan varrella oppinut, niin sen, ettei ikinä voi tietää ainakaan liikaa – aina voi oppia jotain uutta, ja se pätee varmaan kaikkiin aloihin. 

Kun ensimmäisen toimintavuoden jälkeen yrityksemme tulos jäi aika lailla alakanttiin odotuksiin nähden, sain tuntuvan veronpalautuksen. Käytin sen lähes sentilleen Markkinointi-instituutin 12 kuukautta kestävään Copywriterin työ -koulutukseen Espoossa (sain siis tosiaan paljon veronpalautusta, koska koulutus on hyvin arvokas ja mukaan piti laskea vielä kulkemiset kerran kuussa Oulusta Helsinkiin vuoden ajan). 

Hankin kasapäin kirjoja copywritingista ja aloin satsata myös verkkokursseihin. 

Ja mitä enemmän perehdyin myyvään ja suostuttelevaan kirjoittamiseen, sitä selvemmin sen taustalla vaikuttava logiikka alkoi valjeta. 

Aloin hahmottaa entistä selvemmin ne tietyt, toistuvat periaatteet, kaavat ja strategiat, jotka ovat vaikuttaneet mainosteksteissä jo aikojen alusta lähtien ja jotka ovat aivan yhtä tärkeitä edelleen – vain eri painotuksin ja eri kanavien ja medioiden erityispiirteet huomioiden. 

Oli vain yksi ongelma. 

Valtavasta tietomäärästä huolimatta tuntui siltä, että jotain olennaista puuttui. 

Oli yllättävää huomata, miten vähän käytännön tason opetusta varsinaisesta kirjoitusprosessista oli tarjolla.

Siis sellaista, jossa näytetään, mistä lähteä liikkeelle, kun saa toimeksiannon, mihin keskittyä, kun ensimmäistä draftia aletaan työstää, miten edetä yksi elementti kerrallaan – ja mitkä elementit ylipäänsä myyntitekstistä pitää ehdottomasti löytyä.

Moni kirja ja kurssi oli kyllä monella tavalla valaiseva ja hyvin inspiroiva, vähän samaan tapaan kuin MasterClassin megajulkkisten opettamat kurssit. Mutta juuri siinä ongelma usein piileekin: ne pääasiassa inspiroivat ja nostattavat henkeä ja taistelutahtoa (ja tokihan inspiraatio on kaiken tekemisen alkusysäys), mutta ne eivät konkreettisesti näyttäneet, miten jokin juttu tehdään.

Ja jos todella haluaa muutosta, asialle pitää konkreettisesti tehdä jotain.

Tätä voi verrata esimerkiksi pianotunteihin. Jos joudut tyytymään sivustakatsojan rooliin, kun opettajasi innostuu luennoimaan teoriasta ja näyttämään, mitä kaikkea hän itse osaakaan ja miten tätä hienoa instrumenttia soitetaan antamatta sinulle tilaisuutta kokeilla soittamista itse, mitä luulet, oppisitko silloin mitään?

Näin opiskelijasta tai lukijasta tulee helposti passiivinen kuuntelija, ei aktiivinen tekijä.

Kun puhutaan kirjoittamisesta, instrumentti on vain eri – kynä tai näppäimistö – ja siinäkin on aivan yhtä olennaista oman kehityksen kannalta, että pääsee itse harjoittelemaan instrumenttinsa hallintaa.

Ja juuri se oli se tieto, jota janosin: käytännönläheistä opastusta kirjoitusprosessista, varmuutta siitä, että olin oikeilla jäljillä, ja ennen kaikkea selkeää ja yksinkertaista systeemiä, joka auttaisi pysymään asiassa, etenemään hallitusti ja nopeuttamaan omaa kirjoitusprosessia, ettei se olisi niin sekavaa ja aikaavievää.

Yksi sähköposti ja yksi kirja, jotka muuttivat kaiken

Jos mikään koskaan tuntuu yhtään siltä, että se itselle sopiva systeemi puuttuu, sitten ei auta muu kuin tehdä sellainen itse.

Niinpä aloin vetää lankoja yhteen kaikesta siitä massiivisesta tietomäärästä, jota olin kahlannut läpi.

Mietin, millaista systeemiä oikein halusin ja mikä olisi tehokkain tapa lähestyä toimeksiantoa, kun kyse oli myyntitekstin rakentamisesta.

Niinpä aloin tehdä muistiinpanoja. Paljon muistiinpanoja. 

Kirjoitin ylös ideoita ja aiheita, joista haluaisin tietää lisää – ja etsin niistä lisää tietoa. Keräsin swipe fileen talteen kuuluisia ja vähemmän kuuluisia mainoksia. Analysoin myyntisivuja ja niiden rakennetta. Perehdyin maailman kuuluisimpiin kirjoituskaavoihin ja logiikkaan niiden taustalla. Kopioin käsin legendaarisia mainoksia. Suomensin kymmenittäin tehokkaiksi todettuja otsikoita. 

Tein vielä vähän lisää muistiinpanoja.

Pikkuhiljaa sain juonen päästä kiinni ihan eri tavalla kuin ennen.

Karsin prosessista kaiken turhan ja keskityin vain kaikkein olennaisimpiin vaiheisiin ja myyntitekstin kannalta välttämättömiin elementteihin. Ja siinä samalla tulin vähän kuin varkain kehitelleeksi ihan oman ja huomattavasti nopeamman ja yksinkertaisemman metodin kirjoittaa. 

Kun minulta saattoi aiemmin tuhraantua helposti jopa pari päivää lyhyidenkin tekstien kanssa painiessa, nyt niihin meni enää korkeintaan pari tuntia.

Ja sitten tapahtui jotain muutakin. 

Sain hyvin mielenkiintoisen sähköpostin, joka alkoi näin:

Skillshare on siis yksi maailman suosituimpia verkkokurssialustoja, ja he tiedustelivat, kiinnostaisiko minua opettaminen ja verkkokurssin julkaisu heidän sivustollaan, koska he olivat oli paraikaa panostamassa copywriting-aiheisten kurssien lisäämiseen.

Se oli kiinnostava ehdotus.

Olin uran alkuaikoina yliopistolla opettanut verrattain paljonkin väitöskirjatutkimuksen ohella. Ja kun lopulta jätin yliopiston taakseni ja lähdin it-alan firmaan dokumentointitiimiä vetämään, koulutin siellä muutakin henkilökuntaa muun muassa hyvien käyttöliittymätekstien kirjoittamisessa. Myöhemmin myös Nokialla ja Polarilla toimenkuvaan kuului muun muassa uuden äänensävyn jalkauttaminen organisaatioon.

Mutta oli se vähän paradoksaalistakin: introverttinä ja enemmän omissa oloissa viihtyvänä kaunosieluna en ole koskaan ollut kauhean kotonani perinteisessä luokkahuonemiljöössä enkä varsinaisesti järin nauttinut esiintymisestä liveyleisön edessä. Niissä tilanteissa olin oikeastaan jatkuvasti mukavuusalueeni ulkopuolella, mutta tuumin, että se nyt vain kuuluu asiaan ja pitää kestää, koska #luterilainentyömoraali. 

Toisaalta taas tuntui siltä, että opettamisessa olin parhaimmillani. Siksi Skillsharen yhteydenotto havahdutti minut pohtimaan, voisiko opettaminen nimenomaan verkossa olla se puuttuva linkki ja jotain, missä minulla olisi eniten annettavaa.

Niinpä tartuin tilaisuuteen ja tein sivuprojektina muiden töiden ohella ihkaensimmäisen pienen copywriting-kurssin nimeltä “Simple Copywriting Secrets: How to Write Killer Sales Copy”, joka oli eräänlainen tiivistetty läpileikkaus supersimppelistä metodistani rakentaa myyntiteksti (englanninkielinen kurssi löytyy edelleenkin Skillsharesta ja nyt myös CopyCampuksen ikiomasta pikku puodistakin). 

Se oli siis tavallaan varhainen miniversio laajemmasta suomenkielisestä “4 askelta myyvän tekstin mestariksi” -kurssista, joka löytyy CopyCampuksen kurssitarjonnasta.

Entä se kirja?

Jotakuinkin samoihin aikoihin myös suosikkibloggarini Ash Ambirge julkaisi esikoisteoksensa “The Middle Finger Project: Trash Your Imposter Syndrome and Live the Unf*ckwithable Life You Deserve”. 

Ashin kirja ei olisi voinut ilmestyä sopivampaan saumaan; se oli monella tapaa käänteentekevä teos omassa elämässä. 

Aloin muun muassa aktiivisesti harjoitella kieltäytymistä ja sanomaan “ei” aina kun siltä tuntui töille, joita en yksinkertaisesti halunnut tai ehtinyt tehdä tai joista ei maksettu kunnolla.

Rohkaistuin myös pyytämään osaamisestani kunnon hinnan, pyytelemättä kuitenkaan hintoja anteeksi – hammasta purren! Se vaati nimittäin aikamoista opettelua ja syvälle juurtuneen ajattelutavan muutosta.

Mutta mikä tärkeintä: Ashin kirja pysäytti minut lopultakin vakavissani pohtimaan, mitä oikeasti halusin yrittäjänä tehdä ja mitä voisin tehdä niin että tulisimme silti toimeen. 

Halusinko jatkaa käännöstöitä vai kirjoittaa myynticopya asiakkaille vai sekä että – vai jotain ihan muuta? (Lopulta päädyimme muuten yhdessä Päivin kanssa Ashin kirjan suomentajiksi, mutta se on kokonaan toinen juttu.)

Näiden pohdintojen seurauksena koin järisyttävän oivalluksen:

Se pieni sivuprojekti olikin juuri sitä mitä olin koko ajan halunnut tehdä.

Kävi nimittäin ilmi, että tosi moni muukin oli kaivannut yksinkertaista ja napakasti jäsenneltyä metodia myyntitekstin työstämiseen alusta loppuun. Yksistään Skillsharessa "Simple Copywriting Secrets" -kurssin on suorittanut jo yli 1 400 opiskelijaa kymmenistä eri maista ympäri maailmaa, ja palaute (joita on kertynyt jo yli 80) on ollut hämmentävän positiivista:

Olen aivan suunnattoman iloinen siitä, miten suuri vaikutus tuolla vain 43 minuuttia kestävällä pikkukurssillani on ollut. 

Sen myötä palaset alkoivat loksahdella rytinällä kohdalleen: 

Tajusin, miten paljon hyötyä myyvän kirjoittamisen oppien jakamisesta on muillekin, sillä etenkin pandemian myötä osaavista kirjoittajista on huutava pula joka puolella.

Ja niin yksi asia johti toiseen, ja rekisteröimme kirjoituskursseja verkossa tarjoavan CopyCampus-aputoiminimen vuonna 2020. 

Entä nyt? Pikakelaus nykyhetkeen...

Tällä hetkellä olen niin onnellisessa asemassa, että voin itse valita, millaisia toimeksiantoja otan vastaan.

Nyt minun on vähän pakkokin sanoa “ei” suurimpaan osaan tiedusteluista, koska en yksinkertaisesti ehdi enkä haluakaan tehdä enempää töitä kuin mitä tällä hetkellä teen.

Otan vastaan asiakastöitä edelleenkin silloin tällöin, mutta keskityn koko ajan enemmän ja enemmän opettamiseen ja CopyCampuksen kehittämiseen, koska se on juuri sitä mitä haluan eniten tehdä. 

CopyCampus antaa nimenomaan mahdollisimman käytännönläheisestä opastusta copywritingin ja myyvän kirjoittamisen saloihin. 

Esimerkiksi 4 askelta myyvän tekstin mestariksi -kurssilla opetan sinulle, miltä tehokas myyntiteksti näyttää ja kuulostaa ja ennen kaikkea miten sitä kirjoitetaan.

Blogi puolestaan on tietolähde kaikille niille, jotka haluavat tietää lisää myyvästä kirjoittamisesta ja ylipäänsä siitä, millaista on toimia yrittäjänä freelancer-kirjoittajana.

Verkkokurssien (joita kehittelen jatkuvasti lisää) ohella tarjolla on myös copykatselmointeja. Voit tuoda tekstisi korjattavaksi Copyverstaalle ja saat yksityiskohtaisen raportin korjausehdotuksista, joilla hiot tekstisi huippukuntoon 

Ketä CopyCampus voi sitten auttaa?

Etenkin kaikkia niitä, jotka tunnistavat itsensä seuraavasta listasta:

👉 Haaveilet copywriterin urasta, mutta et tiedä, mistä aloittaa

Suunnittelet uraa freelancer-copywriterina, mutta et vain oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Netti on täynnä materiaalia: on copywriting-blogeja, oppaita, listoja, vinkkejä, linkkejä, videoita, ja vaikka mitä.

Mutta siinä ongelma juuri piileekin: tarjontaa on niin paljon, että se tuntuu hengästyttävältä – mistä ihmeestä pitäisi aloittaa? 

👉 Olet pienyrittäjä

…joka haluaa saada tarinansa kuulluksi. Ehkä haluat lanseerata huikean uuden tuotteen mutta et oikein tiedä, miten kertoa siitä. Tai ehkä olet juuri avannut oman verkkokaupan? 

Jos haluat varmistaa, että tuotteesi tai tarinasi löytyvät ja saavat osakseen sellaista huomiota, jonka ne ansaitsevat, silloin tehokkaat ja oikein rakennellut myyntitekstit ovat ratkaisevassa asemassa. 

👉 Toimit organisaatiossasi tai yrityksessäsi viestintätehtävissä

…ja sinulla on usein hankaluuksia saada sanomasi perille ja ylipäänsä varmistaa, että viestisi luetaan ja ihmiset toimivat ohjeistamallasi tavalla.

👉 Olet toiminut yrittäjänä jo jonkin aikaa

Sinulla on ollut juuri sopivasti vakituisia asiakkaita, ja olet tullut ihan kohtuullisesti toimeen. Markkinointiin ei ole juurikaan tarvinnut satsata: olet voinut luottaa siihen, että sana kiirii kyllä puskaradion kautta.

Mutta kilpailun kiristyessä se ei enää riitä, ja tarvitset kipeästi lisää asiakkaita ja toimivampaa markkinointia.

👉 Olet jo kokenut kirjoittaja, mutta haluat oppia lisää myyvästä kirjoittamisesta

Olet toiminut kirjoittajana jo jonkin aikaa, mutta et ole koskaan saanut mitään varsinaista koulutusta tekstisuunnitteluun. 

Työ on opettanut tekijäänsä, mutta kaipaisit silti jotain kättä pidempää ja selkeästi hahmotettavan copywriting-koulutusta, jotta voisit kehittyä urallasi ja auttaa muita. Haluat verestää taitojasi, tehostaa omaa kirjoittamista ja hallita alan erilaiset lainalaisuudet, niksit ja tekniikat paremmin. 

👉 Haluat saada äänesi kuuluviin

Onko sinulla on blogi, jolle kaipaat kovasti lisää lukijoita? Tai ehkä introvertti, joka ei kauheasti nauti valokeilassa olemisesta? Sinulla on silti paljon sanottavaa ja paljon ajatuksia, joita haluaisit jakaa, mutta jostain syytä ne eivät erotu joukosta. Ilmaiset itseäsi mieluummin kirjoittamalla kuin puhumalla.

👉 Olet kotona ja haluat oppia uuden taidon

Olet kotiäiti tai koti-isä, joka haluaa jonkun ihan oman jutun ja kehittää omaa osaamistaan lastenhoidon ohella. Tai ehkä sinulla ei ole tällä hetkellä (mielekästä) työ- tai opiskelupaikkaa, ja haluat elämääsi jotain uutta piristystä, josta voisit innostua ja jolla voisit ansaita sivutuloja.

👉 Rakastat kirjoittamista

…enemmän kuin esiintymistä tai puhumista julkisesti tai ylipäänsä isoissa ihmisjoukoissa olemista, ja haaveilet, että voisit tienata kirjoittamisella elantosi. 

Kuvittele hetki, mitä alkaa tapahtua kun pystyt kirjoittamaan myyvästi aiheesta kuin aiheesta... 

🍏Voit toteuttaa haaveesi omasta yrityksestä

🍉Voit hankkia elantosi kirjoittamalla 

🍍Voit luoda elämäntyylin, joka antaa sinun tehdä itsenäisesti töitä mistä päin maailmaa ikinä haluat 

🍇Voit hemmotella itseäsi ja läheisiäsi

🍓Voit nauttia täysillä ansaitsemastasi vapaudesta ja kaikesta siitä hyvästä, mitä se tuo tullessaan

Ura & minä pähkinänkuoressa 

👉Yrittäjä & filosofian tohtori (englantilainen filologia)

👉Kotoisin juurineen Päivineen Pohjois-Lapin ylämailta, asuu Oulussa rintamamiestalossa sitä kunnostellen 

👉Perheessä viisi kissaeläintä (= 2 kissaa + 3 leijonaa) ja yksi härkäpoloinen

👉Kirjoitusura lähes 20 vuotta eri yritysten ja organisaatioiden palveluksessa (Oulun yliopisto, Atex, Nokia, Polar) ennen oman yrityksen perustamista

👉Copywriting- ja käännöspalveluita tarjoava Tekstitoimisto NorthLing Ay perustettu vuonna 2017

👉Kirjoituskoulutusta verkossa tarjoava CopyCampus-aputoiminimi rekisteröity vuonna 2020 

👉Suomentanut yhdessä puolisonsa Päivi Vuoriaron kanssa Ash Ambirgen esikoisteoksen “The Middle Finger Project: Trash Your Imposter Syndrome and Live the Unf*ckwithable Life You Deserve” (Näytä keskaria huijarisyndroomalle, Viisas Elämä) vuonna 2021

Koulutus:

🎓Filosofian tohtori (englantilainen filologia, v. 2002) 

🖆Copywriterin työ -koulutus (v. 2019)

🎥Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto (v. 2011)

Muita sekalaisia faktoja:

👉Puhun sujuvasti ranskaa (muistaakseni, edellisestä keskustelusta on niin kauan) 🇫🇷

👉Mitalikaapistani (= yksi sekalainen lipaston laatikko, jossa on kaikkea sälää) löytyy monenmoisia salibandymuistoja ja yksi MM-pronssi suopotkupallon maailmanmestaruuskisoista 🥉

👉Harrastan nykyään huomattavasti leppoisampia ja siistimpiä lajeja, kuten pitkiä kävelylenkkejä äänikirjoja kuunnellen ja lisäksi jotain joogan, pilateksen, bodypumpin ja kahvakuulan kummallista yhdistelmää, en (aina) tosin yhtä aikaa 🤸‍♀️

👉Yritän opetella soittamaan pianoa, haitaria, ukulelea ja kitaraa. Kansalaisopistot 💕

👉Olen hullaantunut Diana Gabaldonin Outlander-sarjaan ja haaveilen muutosta perheen kanssa Skotlantiin (ja olen luvannut perheelle yrittää vastustaa kiusausta kävellä päin isoja kivilohkareita aikahypyn toivossa) 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

👉Olen Lapin läänin konekirjoitusmestari vuosimallia -87, mutta missasin tähtihetkeni. Olin 15-vuotiaana edustamassa Ivalon yläasteen konekirjoitusryhmää, ja lähdin paikalle yhdessä äidin kanssa Rovaniemelle. Luulin, että finaali meni niin huonosti, että lähdimme heti kokeen päätyttyä bussilla keikkumaan takaisin kotiin Ivaloon. Diplomi ja ruusu tulivat perästä (ruusu hieman nuupahtaneena) 🥀

👉Menestyin kouluaikoina vastoin kaikkia oletuksia myös kuulantyönnössä  💪🏆

Piditkö artikkelista? Jaa se tästä:

Joko olet mukana 4 askelta myyvän tekstin mestariksi -kurssilla?


Opi rakentamaan vastustamattoman koukuttava myyntiteksti – yksi elementti kerrallaan.